26 februari 2012

slechte gewoontes zijn hardnekkig

Vandaag was wedstrijd dag, ik kan zelf helaas niet spelen op dit moment door een knieblessure, maar vlaggen dat lukt wel, dus op naar het rugbyveld. Helaas kon ik het tempo er niet in krijgen vandaag, met als resultaat snel met de auto er naar toe, anders was ik te laat. Zonde 1 van de dag.

Voor de wedstrijd heb ik nog even een heerlijk bolletje zuurdesem gegeten (erg goed gelukt gisteren!) en het drinken bij water gehouden. Na de wedstrijd (22-10 gewonnen, jippie) zijn we nog een wedstrijd uit de Six Nations (internationaal toernooi live op BBC) gaan kijken. Uiteindelijk bleek mijn broodje niet voldoende voor de hele dag en ben ik gezwicht voor een tosti en 3 bitterballen, en een cola light. Zonde 2, 3 en 4 voor vandaag ;) Over die laatste ben ik me nog steeds aan het bedenken of ik, wanneer ik dan er voor kies om voor fris te gaan, niet beter voor de gewone versie kan gaan ivm de aspartaam die er in zit, iemand een idee?

Het avondeten is wel geheel volgens plan gegaan. Ik heb een heerlijke stamppot gemaakt en daarbij had ik heerlijke hachee die ik gisteren had voorbereid, zodat het vlees lekker mals was. De eerste keer dat ik dit helemaal zelf heb gemaakt, zonder toevoegingen (behalve een bouillonblokje, maar dat komt nog als de tuin weer verse kruiden levert). Hij was echt heerlijk, misschien nog wel lekkerder dan die uit een zakje :D.

Verder heb ik her en der weer lekkere ideeën op gedaan. Zo heb ik gisteren voor de eerste keer in mijn leven zelf mayonaise gemaakt, helemaal niet zo moeilijk als ik dacht. Morgen ga ik daarvoor heerlijk zelf frietjes bakken. Daarnaast heb ik in mijn koelkast al een tijdje bietjes liggen en die komen maar niet uit. Die ga ik morgen, als ik toch ga frituren in mijn wok, chips van maken, dat schijnt heel lekker te zijn.
Ook heb ik bedacht dat ik weer een nieuw soort koekje wil leren maken, morgen doe ik een poging tot krakelingen, ben benieuwd. Toch een voordeel dat ik op maandag lekker vrij ben, dan kan heb ik daar de tijd voor.

1 opmerking:

  1. Leuk, al die experimenten met zelf maken. Zelfgemaakte frietjes zijn lekker! Naar die bieten-chips ben ik wel benieuwd, nog nooit gemaakt. En die mayo heb ik nu ook op mijn lijstje gezet voor things-to-do.
    Geen tips voor de cola, maar als ik zou moeten kiezen zou ik zelf gaan voor de gewone variant met suiker. Aspartaam stuurt je lichaam namelijk in de war (suiker is natuurlijk ook niet best, maar ja..).

    BeantwoordenVerwijderen